Tips & trends

Trouwbedrijven

Home

Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

Met trouwen op eigen bodem is niets mis, maar we snappen ook héél goed dat steeds meer stelletjes ervoor kiezen om de hele bruiloft in te pakken en af te reizen naar een buitenlandse bestemming.

Want als je dan toch je sprookjesdag viert, waarom dan niet meteen op de bestemming van je dromen? Ja-zeggen op Bali, feesten in Italië, of de huwelijksceremonie laten voltrekken met je voeten in het zand, of misschien zelfs onder water; het klinkt allemaal wel érg fijn. Vanwege de beelden van jij en je aanstaande in een idyllisch plaatsje, in de zon of in de sneeuw; kiezen veel liefdeskoppels voor een bruiloft in het buitenland. En misschien hebben jullie wel hele goede herinneringen aan die trip naar Barcelona of Moskou, waardoor jullie per se dáár het jawoord aan elkaar willen geven.

Met dank aan Tom Cruise en zijn bruid Katie Holmes is er ineens een run op trouwfeesten in Italië. Het Hollywood couple trouwde eind 2006 in Bracciano; een klein stadje in het land van de pasta’s. En alle gasten, variërend van Jennifer Lopez tot aan Will Smith? Wel, die werden gewoon overgevlogen vanuit Amerika om aan te schuiven bij het bruidsdiner.

Ook supersnel trouwen in Las Vegas is nog steeds een grote hit. Vooral onder mensen die gewoon snel willen trouwen, zonder veel poespas. En wie écht wat bijzonders wil, reist af naar het ijshotel in Lapland. Beetje koud, maar wel heel romantisch. Heb je meteen een reden om heel dicht tegen je kersverse bruidegom aan te kruipen…

Tips!

*Trouwen in het buitenland duur? Dat hoeft niet! Je kunt het zo luxe of simpel maken als je zelf wilt. Natuurlijk is een retourtje Bali wel even wat duurder dan een tripje Antwerpen, maar het kan ook heel goed zijn dat het huwelijk zelf op Bali maar een schijntje kost. Het hangt ook net af van de locatie waarop je trouwt in het buitenland. In een mooie bloementuin heb je waarschijnlijk veel minder middelen nodig en ben je minder budget kwijt dan wanneer je een zaal moet huren.  

*Zorg dat je een goede reisorganisatie strikt die ervaring heeft met het organiseren van bruiloften in het buitenland. Op www.hetrozeboekje.nl vind je onder andere een aantal reisorganisaties die zich specialiseren in huwelijken. Oorden die populair zijn als trouwlocatie bieden bovendien vaak ook een all-inclusive trouwarrangement aan. Informeer daarnaar bij het hotel of resort dat je boekt. 

*Houd er rekening mee dat, als je de grens overgaat, je je gasten op tijd inlicht in verband met het aanvragen van paspoorten, kosten en vrije dagen. Niet iedereen zal tijd of mogelijkheden hebben om met je mee te reizen voor je huwelijk in het buitenland. Is het belangrijk voor je dat iedereen op je Grote Dag aanwezig is, overleg dan ruim van tevoren met je familie/vrienden of zij bereid zijn om je achterna te reizen.

*Neem je je trouwjurk mee vanuit Nederland? Zorg dan voor speciaal vervoer. Het laatste dat je wil is er bij aankomst achter komen dat je trouwjurk verpest is door het vervoer in een koffer.

*Fotograaf, band en kapper nodig? Veel koppels nemen ze gewoon mee vanuit Nederland naar de plaats van bestemming, maar als je kosten wilt besparen, kun je ook proberen om mensen in het buitenland te regelen.

* Weddingplanner Mindy Weiss tipt nog: “Om een bruiloft in het buitenland stijlvol te maken is het handig om je op één detail te focussen. Bijvoorbeeld wijn of een cocktailbar. Op die manier krijgt één deel van je bruiloft alle aandacht en hoef je je niet over elk wissewasje druk te maken.”

Terug naar het overzicht
huwelijksreis