Tips & trends

Trouwbedrijven

Home

Originele huwelijksaanzoeken

Originele huwelijksaanzoeken

Als je iemand ten huwelijk vraagt, wil je natuurlijk wel dat het een onvergetelijk moment wordt. Kortom: een huwelijksaanzoek doen, dat doe je niet zomaar. Het moet op een bijzondere, originele manier. Maar hoe doe je een origineel huwelijksaanzoek? Trouwen Portal geeft je een paar voorbeelden.

Teken het en verspreid het Via Youtube

Staat het schaamrood je al op de kaken bij het idéé alleen van het doen van een aanzoek? En heb je de grootst mogelijke moeite om te bedenken wat je dan precies wilt gaan zeggen tegen Hem of Haar? Wij zeggen: teken het. Schrijf het op. Verwoord het door middel van beeld.

Zo kwamen we ooit de Amerikaanse Jeff op het spoor die zelf een filmpje maakte, bestaande uit tekeningen van simplistisch getekende poppetjes. Met zijn band speelde hij er zelf een liedje bij, getiteld “Will You Marry Me?”.

Het mooiste van deze tip is: je hoeft niet eens echt te kunnen tekenen om zoiets voor elkaar te krijgen. Want de meest knullig getekende poppetjes zorgen nou eigenlijk net voor een komische noot. Én het is behoorlijk origineel.

Schakel een tv-programma in

Deze tip is niet voor iedereen geschikt; je moet er immers maar tegen kunnen om nietsvermoedend oog in oog te komen te staan met een cameraploeg. Maar denk je dat je vriend of vriendin wel in is voor zo’n verrassing, dan is het inschakelen van een tv-programma vaak een bijzondere manier om iemand ten huwelijk te vragen. Wie weet kun je je wens droppen bij de redactie van Paul de Leeuw. Of is All You Need is Love een geschikt programma voor een aanzoek. Hoe dan ook origineel.

Een voorbeeld:

Spreek af en loop haar tegemoet op een brug of een druk punt in de stad

We kennen allemaal wel de beelden van twee geliefden die elkaar na lange tijd weerzien op een treinstation of vliegveld en elkaar in slow motion in de armen rennen. Erg romantisch.

Zo’n moment kun jij ook ensceneren. Zo denken we terug aan een romantisch en origineel aanzoek op de Brooklyn Bridge in New York.Benodigdheden: een grote groep vrienden, een tros roze ballonnen, een serie handgeschreven liefdesbriefjes én een romantisch bruggetje in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of waar ook ter wereld. Aan het begin van de brug deelden vrienden van de bruidegom-to-be de ballonnen en briefjes uit aan toevallige passanten, met de vraag of zij ze wilden overhandigen aan een bepaald meisje dat langs zou komen lopen. Toen de nietsvermoedende bruid-in-spe even later met haar lover aan de andere kant over de brug liep voor een wandelingetje, kreeg zij overal roze ballonnen en liefdesbriefjes in haar handen gedrukt. Toen ze haar handen vol had met ballonnen en lovenotes, ging haar geliefde dan eindelijk op de knieën. En ze zei ja!
 

Zeg het met muziek

Met een muzikaal huwelijksaanzoek is het simpel: alleen doen als je het (een beetje) kunt. Zingen bijvoorbeeld, of door een nummer op te nemen met je band. Het resultaat kun je vervolgens verspreiden via Youtube. Maar live in een soort serenade uitbarsten is natuurlijk ook op en top romantisch én origineel.

Daarbij moeten wij automatisch denken aan onderstaand filmpje, waarin de Amerikaanse John zijn vriendin ten huwelijk vraagt door middenin Disneyland uit te barsten in een soort mini-musical. Mierzoet, maar wel onvergetelijk.

Verklaar je liefde op een prominente plaats

Op een spandoek achter een vliegtuig, op een bioscoopscherm, op de gevel van een groot gebouw; bij een origineel aanzoek gaat het om grote gebaren. Dus verklaar je liefde op een zo openbaar mogelijke plaats, waar zoveel mogelijk mensen het kunnen zien.
Dit aanzoek met een lichtschilderij door de stad vonden wij heel bijzonder en origineel:

Deze originele huwelijksaanzoeken werden je aangeboden door Assepoester Trouwjurken

Terug naar het overzicht
huwelijksreis