Tips & trends

Trouwbedrijven

Home

Tijdloze Bruidsmode Trends

Tijdloze Bruidsmode Trends

Een bruidsjurk is zo’n beetje één van de meest tijdloze kledingstukken die een vrouw in haar leven koopt. Ondanks dat je je trouwjurk maar één keer draagt, zijn we toch allemaal op zoek naar de meest perfecte trouwjurk, simpelweg omdat hij zo’n belangrijk moment in je leven kenmerkt.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over die eindeloze stroom van trouwfoto’s die je de rest van je leven zullen achtervolgen… dan wil je wel dat de jurk waarin je op die foto’s staat er over 40 jaar nog net zo bijzonder uitziet. Kortom: dat je trouwjurk tijdloos blijkt te zijn.

Tegelijkertijd staat de wereld van de bruidsmode natuurlijk niet stil: trends springen als paddenstoelen uit de grond. En zelf willen we natuurlijk ook meegaan in die trends om een bruidsjurk te vinden die modern oogt. De truc is dan om voor een trend te kiezen die zo tijdloos mogelijk is.

 

Hieronder zetten wij de belangrijkste, meest tijdloze bruidsmode trends op een rijtje:

Korte bruidsmode

Korte bruidsmode is pas de afgelopen jaren langzaam opgekomen. En toch zien wij in deze trend een blijvertje. We bevinden ons immers in een tijdperk waarin bruidsmode niet meer per se traditioneel hoeft te zijn. Kort staat vlot en is praktisch. Bijvoorbeeld voor een bruiloft in het buitenland, of in hartje zomer. Dan wil je niet een enorme jurk aan met dikke lagen stof.

Strapless bruidsmode

Wát het precies is dat de strapless trouwjurk zo populair maakt, weten we niet, maar feit is dat bruiden de afgelopen jaren massaal vroegen om zo’n bruidsjurk zonder bandjes (zorg overigens dat je ‘strapless’ niet verwart met ‘topless’). En die trend is tijdloos. Dat heeft ‘ie de afgelopen jaren wel bewezen.

Gekleurde bruidsmode

We zeiden het hiervoor al: bruidsmode hoeft vandaag de dag niet meer zo traditioneel te zijn als voorheen. En dus is het niet langer meer voorgeschreven dat een trouwjurk per se wit zou moeten zijn. Daarmee is er ruimte gemaakt voor een nieuwe trend: die van de gekleurde bruidsmode. Rood, roze, zwart, geel blauw: alle kleuren van de regenboog zijn inmiddels vertegenwoordigd geweest als bruidsmodetrend.  Het gaat haast uniek worden om in een witte trouwjurk te trouwen; geloof ons.

Bruidsmode met bloemen

Een bruiloft zonder bloemen is toch een beetje… kaal. Bloemen mogen er dan ook in overvloed zijn. Waaronder op je trouwjurk. In de vorm van een printje bijvoorbeeld, maar ook als accessoire. Veel trouwjurken hebben in het ontwerp al een of meerdere bloemen meegekregen; zoals in de halslijn of op heuphoogte. Let wel op dat je trouwjurk straks niet meer bloem dan jurk is.

Bruidsmode met mouwen

De perfecte cover up voor zachte of wat minder mooi ogende armen, zijn natuurlijk mouwen aan je trouwjurk. Dat kunnen lange mouwen zijn, driekwart mouwen, korte mouwen of gewoon een simpel klein stukje mouw tot net over je schouder. Veel bruidsmodefabrikanten maken een waar spektakel van de mouwen van een bruidsjurk, door ze bijvoorbeeld te borduren of te maken van bijzondere stoffen.

Dé jurk gevonden, maar is hij tot je spijt mouwloos? Geen probleem: zoek er gewoon een matching bolero bij.

 

Deze tijdloze bruidsmode trends werden je aangeboden door Assepoester Bruidsjurken.

Terug naar het overzicht
huwelijksreis