Nieuws

Trouwbedrijven

Home

Een bruiloft de garantie voor hulp bij het opvoeden?

Een bruiloft de garantie voor hulp bij het opvoeden? Jullie willen graag trouwen en daarna fijn een gezinnetje stichten. Maar als de kinderen er eenmaal zijn dan is het toch druk en is het fijn dat je af en toe wat hulp krijgt! Even een oppas als jullie samen weg willen of na school de kinderen even ophalen En dat moet je dan goed aanpakken, nodig veel mensen uit en maak er een groot feest van! Een Amerikaanse hoogleraar, Paul Zak, deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat een bruiloft ervoor zorgt dat vrienden en familie zich meer betrokken voelen bij het bruidspaar. Als het bruidspaar later kinderen krijgen, zijn ze veel meer geneigd om hulp te bieden bij de opvoeding van de kinderen.

Het gaat allemaal om het hormoon Oxytocine. Dit hormoon is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de gevoelens als empathie, vertrouwen en aanhankelijkheid. Als dit hormoon stijgt dan heeft dat invloed op deze gevoelens. In Groot-BrittanniŽ namen twee wetenschapsjournalisten de proef op de som. Voor de bruiloft werd een klein beetje bloed afgetapt van het bruidspaar en tevens van een aantal gasten. Ditzelfde gebeurde nŠ de bruiloft. Paul Zak onderzocht dit en wat bleek: het Ocytocine gehalte was sterk gestegen na de bruiloft!

Zou het echt zo zijn? Zeker interessante stof voor nader onderzoek. Maar tot die tijd: maak er een groot feest van! Je weet maar nooit!
Terug naar het overzicht
huwelijksreis