Nieuws

Trouwbedrijven

Home

Digitaal aangifte doen van je huwelijk

Digitaal aangifte doen van je huwelijk In de toekomst hoef je niet meer naar het gemeentehuis om bij de burgerlijke stand aangifte te doen van je huwelijk. Er wordt namelijk gewerkt aan een systeem waarmee iedereen straks elektronisch aangifte kan doen. Niet alleen voor je huwelijk maar ook voor een geregistreerd partnerschap of een geboorte. Hiermee worden de bestaande procedures allemaal gemakkelijker en sneller.

Via internet maak je bekend bij de burgerlijke stand dat je wilt gaan trouwen, je geeft de wettelijk vereiste gegevens op en dat is dat. De ambtenaar checkt de gegevens bij de GBA en als deze juist zijn, zal hij een afspraak maken voor de huwelijksplechtigheid. Snel, gemakkelijk en helemaal van nu!

Uiteraard is ook aandacht besteed aan de veiligheid van het systeem, nu het gaat om zeer persoonlijke informatie en persoonsgegevens. DigiD vormt daarbij het uitgangspunt, dit wordt nu ook al gebruikt door de overheid bij dienstverlening waarbij elektronische identificatie vereist is. Voordat er daadwerkelijk gestart wordt met het systeem worden eerst enkele proefprogramma’s opgestart. Zo kan bekeken worden of alles veilig en verantwoord kan gaan werken.

Uiteraard blijft, naast de digitale aangifte, de mogelijkheid bestaan om bij het vertrouwde loket op het gemeentehuis aangifte te doen.
Terug naar het overzicht
huwelijksreis