Nieuws

Trouwbedrijven

Home

Vroege vogels

Vroege vogels Uit onderzoek is gebleken dat steeds eerder het ja-woord wordt gegeven. Stellen in Nederland trouwen steeds vaker op jongere leeftijd. Een ruime meerderheid, 80% maar liefst, trouwt voor hun 30e levensjaar.

Het onderzoek is gedaan tijdens de Love & Marriage Beurs. Daar is aan 3200 bezoekers gevraagd wat voor trouwplannen zij hebben en hoe ze zich ‘de grote dag’ voorstellen. Ruim 80% gaf aan voor hun dertigste te trouwen, dit is 10% meer ten opzichte van twee jaar geleden. Toen gaf ruim 70% aan voor het dertigste levensjaar te willen trouwen.

Uit dit onderzoek is ook gebleken dat steeds een groter aantal van de aanstaande bruidegommen en bruiden een huwelijksdagverzekering afsluiten. Een dergelijke verzekering dekt het risico dat door onverwachte omstandigheden het huwelijk niet door kan gaan. De kosten van de dag worden dan vergoedt (voor de exacte voorwaarden van deze verzekering verwijzen we uiteraard naar de desbetreffende verzekeraar).

Ten slotte blijken veel Nederlandse stellen nog traditionele gebruiken in ere te houden. Veelal trouwen we in een witte jurk en mag de bruidegom voor de trouwdag de jurk niet gezien hebben!

Terug naar het overzicht
huwelijksreis